Despre leadership! Despre Reghin! Despre normalitate!

Despre leadership! Despre Reghin! Despre normalitate!

Bun găsit dragi cititori, dragi colegi, dragi simpatizanți ai organizației liberale Reghin!

Vreau să îți povestesc astăzi despre unde suntem și ce avem de făcut în continuare, cu privire la viitorul orașul nostru. Nu voi intra în detalii despre lungul drum parcurs, eforturile și sacrificiile făcute, pentru că toate acestea au fost făcute cu plăcere, cu motivația intrinsecă de a duce Reghinul într-o normalitate ce e demult amânată. Pentru că toate acțiunile au fost întreprinse alături de oameni de calitate, oameni muncitori, prezenți în comunitatea locală, prezenți în câmpul muncii, oameni cu familii care se confruntă cu multe din problemele ce le confruntă și comunitatea Reghineană.

Nu e normal să urăști politica, pentru rănile din trecut!

Niciodată un partid, sau o organizație politică locală, nu a reușit să trezească și să mențină aprins interesul comunității pe problemele și soluțiile disponibile pe prea mult timp. Era anormal să-ți fie greață de promisiuni neîndeplinite, de povești fără nesfârșit și de oameni care o dată puși de tine în poziția să facă ceva, uitau de ce erau acolo.

A fi apolitic a ajuns acum să fie una și aceeași cu nu mă mai implic și nu mă mai interesează. S-a pierdut încrederea în puterea cuvântului fiecăruia din noi, în ce privește schimbarea țării, a comunității. E mai multă atenție pe ceartă și ură și nu conștientizăm că și-n administrațiile și instituțiile publice găsim tot Reghineni, tot vecini, prieteni, cunoscuți puși acolo tot de fiecare din noi, prin votul exprimat sau ne-exprimat în momentul respectiv.

E momentul să confruntăm realitatea și să îi ajutăm pe cei ce nu se regăsesc în ceea ce fac și nu respectă munca și responsabilitatea primită unde lucrează, să găsească ceva mai bun. Să lase pe cineva mai bun, să continue ce se face mai greu, într-o manieră mai eficientă și cu rezultate vizibile.

Campania pentru locale NU A ÎNCEPUT! Dar este o competiție a valorilor inițiată!

Acum e vorba de altceva decât o campanie pentru locale. E vorba de o serie de acțiuni planificate, susținute și organizate consecvent de organizația liberală Reghin, prin care dorim să demonstrăm următoarele:

  • Energia, entuziasmul și valoarea vin prin schimbarea abordărilor ce nu funcționează și ascultarea și implicarea generațiilor tinere
  • Poți să fi angajat în privat sau în public, și totuși să-ți organizezi orarul și să te implici în acțiuni în interesul comunității
  • Poți să ai rezultate vizibile doar prin planificare și acțiune, susținută prin responsabilitatea celor implicați
  • Poți să ajungi respectat și conectat, dacă nu aștepți doar să primești, ci iei atitudine și te implici
  • Poți convinge occidentul că și noi suntem capabili să găzduim și să organizăm evenimente internaționale
  • Poți ridica standardele de implicare, prin exemple proprii
  • Poți forma canal de comunicare între comunitatea locală și puterile ce ne conduc, pentru a forma o țară normală
  • Administrația locală este într-o formă, angajatul comunității locale

Competiția are legătură cu nivelul de implicare al formațiunilor politice locale și nu numai, chiar și în afara campaniei pentru alegeri. Chiar și fără atenții, sponsori, făină, curți asfaltate și scutire de la plata unor utilități (apa), poți trezi comunitatea și poți găsi valorile comune pe care să clădești.

Susținerea din GUVERN, dar și canal deschis de comunicare!

Reghinean ca și tine, Gabi Tocean – președintele organizației liberale Reghin – a reușit prin acțiunile sale în domeniile de activitate, să atragă respectul și recunoașterea oamenilor politici din România. Cu atât mai mult cu cât prim-ministrul României Ludovic Orban a văzut potențialul și i-a propus să se implice, începând cu comunitatea locală. Gabi Toncean, la rândul său a făcut propuneri unor persoane de valoare, cu care a reușit să construiască multe, dar care în continuare au nevoie de susținerea comunității.

Interesele orașului au fost tot timpul aduse în vedere în discuțiile cu cei de la guvernare, iar acum, într-o perioadă atât de aglomerată a guvernului liberal, ca prim-ministrul Ludovic Orban să îi ofere timp pentru întâlnire, e doar dovada faptului că Reghin așteaptă la rând. E dovada că o comunitate ce se trezește și recapătă încrederea în puterea cuvântului, va putea obține și realiza mult mai multe.

Somnul rațiunii naște monștrii! Implică-te!

Pe mai multe domenii de activitate și profesii s-a demonstrat științific! Pentru a atinge un echilibru și pentru a păstra sustenabilă dezvoltarea și existența, trebuie să implici o majoritatea. Avem nevoie de oameni care cred în puterea lor de a schimba! Avem nevoie de oameni cărora nu le este frică să se implice! Avem nevoie de Reghineni, să formăm cea mai mare comunitatea locală din România, unită cu scopul de a face schimbarea ce ne va duce orașul în normalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *